Како да го користите WEBCEPH

Упатства

1. Автоматско пронаоѓање на цефалометриските точки и Анализи


Вештачката интелигенција автоматски ги открива анатомските обележја и го комплетира исцртувањето на потребните точки и линии за неколку секунди.
WEBCEPH драматично го намалува времето и напорот на ортодонтите при ортодонтската анализа и дијагностицирање на случајот.

#Automated #Cephalotracing

2. Визуелизација на целите на третманот.


Може многу лесно да симулирате ортодонтски третман и ортогнатска хирургија во секое време и на кое било место.
Симулирајте го третманот и зачувајте го резултатот во датотека како слика или видео без никаква потешкотија.

#VTO #STO #Simulation

3. Автоматско суперимпонирање.


Користејќи го WebCeph ќе може лесно и брзо автоматски да извршите суперимпозиција врз на цефалограмската слика.
Можете да го анализарате и следите текот на третманот без комплициран и макотрпен процес на цефалометриска анализа.

#Automated #Superimposition

4. Преглед на случаи и Катче на случаи


Со само неколку клика, можете лесно да ги подредите и организирате своите клинички случаи во шаблони.
И, можете да го зачувате Вашиот случај во Ваша сопствена библиотека со можност да ги разгледате и проучувате случаите кога сакате.

#Caseroom #Gallery

5. Image Viewer


Introducing WebCeph Viewer features.
WebCeph има три режими на приказ: единечен, двоен и шаблонски.
Можете да го отпечатите резултатот во PDF организирано на повеќе начини.

#Image #Viewer

6. Волшебник за анализи и волшебник за мерење


WEBCEPH поддржува прилагодена цефалометриска анализа и алатки за мерење.
Преку неколку туторијали, ќе може да научите како да направите своја сопствена анализа и мерења.

#Custom #Analysis #Wizard

7. WebCeph Форум, Мислења и Канал


На форумот WebCeph, можете да споделувате корисни информации за ортодонција со други корисници и да го посетите личниот канал на корисниците со кликнување на сликата на профилот на другите корисници во форумот.
Можете да ги објавите Вашите клинички знаења или размислувања на форумот, а со промена на нивото на публицитет на постовите, можете да одредите кој се може даги види Вашите постови или да ги направите јавно за сите да може да прочитаат.

#Forum #Channel

8. Dashboard, Webinar, and Community


Можете да ги разгледате многуте различни функции на WebCeph набрзина и лесно на нашата веб-страница. Во менито Webinar, можете да ги погледнете нашите ортодонтски курсеви и да споделувате предавања со корисниците на WebCeph. Споделете ги Вашите фотографии или видеа на нашиот Форум.

#Webinar #Community

9. Face Simulation


Анализа на лице и симулација на третман на лице
Користејќи го WebCeph, можете да симулирате промени во лицето по ортодонтско лекување или ортогната хирургија без да правите дополнителни радиографски снимки.

#Facialchange #Simulation

10. Toosapp: A whole new way to be connected with your patient


If you are a dentist and WEBCEPH user, you can learn how to use Toosapp, a communication mobile application that connects the dentist with their patients from this tutorial.
Using Toosapp, a dentist can easily send educational materials or treatment progress to their patients, and a patient can get a more kind and gentle service from their dentist.

#Toosapp #DentalRecordApp #WebCeph

11. WEBNOTES


In this tutorial, you can learn how to use WebNotes, the note function of WEBCEPH. With a simple interface, you can write notes about treatment safely and easily.

#WEBNOTES #Memo #Charting

12. Scheduler


You can now manage patient appointments in WEBCEPH.
Create and manage patient appointments with simple drag and click with intuitive UI.

#Scheduler #PatientManagement #Appointment